Efectele vremii asupra terenurilor de sport cu gazon artificial

Gazonul artificial a devenit materialul cel mai potrivit pentru inlocuirea gazonului natural care domina terenurile de sport. De la echipele profesioniste pana la licee, cei care ocupa pozitii de decizie incep sa realizeze ca gazonul artificial este o modalitate mai eficienta de a oferi terenuri de sport sigure, care sunt relativ usor de intretinut si pot costa mai putin pe termen lung.

Fie ca in orasul Timisoara gazon artificial este cel care acopera terenurile de sport, sau in alte orase, unul dintre cele mai puternice puncte de vanzare ale gazonului artificial este ca rezista la conditiile meteorologice extreme. Vremea rece, desi are unele efecte minore, nu este mare lucru pentru gazonul artificial. Un camp care este ingrijit va rezista foarte bine la temperaturile reci si la zapada si gheata care vin cu ele, chiar daca este in Bacau gazon artificial.

In Tulcea gazon artificial va rezista atat pe timp de ploaie, cat si pe un soare arzator.

De ce? Foarte simplu - pentru ca:

  • Gazonul nu ingheata

Iarba naturala ingheata in timpul iernii din cauza continutului de apa din ea. Pamantul care tine iarba ingheata si el daca este suficient de rece pentru o perioada lunga de timp. Gazonul artificial nu ingheata din motiv ca este fabricat din materiale sintetice fara niciun continut de apa direct din fabrica. Orice inghet la care ai putea fi martor pe un teren de gazon artificial nu are loc in interiorul gazonului in sine. Este apa sau zapada care a inghetat la suprafata campului.

Totodata, este posibil ca un camp de gazon artificial sa se simta putin mai dur pe vreme rece din cauza solului de dedesubt. Daca este suficient de rece pentru ca solul sa inghete, sub gazon va exista mai putin efect de amortizare naturala. Rezultatul final va fi o absorbtie mai mica a socurilor si un camp care se simte mai greu pe masura ce mergi sau cazi pe el.

Astfel, campurile de gazon artificial nu sunt afectate atat de mult de vremea rece. Un gazon artificial care nu este acoperit cu zapada sau gheata va arata la fel de bine, va functiona la fel de bine si va oferi acelasi tip de suprafata de joc pe care l-ati experimenta pe vreme calda.

  • Gazonul nu este afectat de caldura si soare puternic

In zilele insorite, gazonul poate deveni mai fierbinte decat in ​​mod normal. Dar este important sa punem lucrurile in perspectiva. Intr-adevar, iarba se poate incalzi putin in zilele mai calde, dar gazonul tau artificial nu va fi niciodata la fel de fierbinte ca asfaltul, peretii de caramida sau betonul. Iarba artificiala de calitate este realizata din polimeri speciali. Cu alte cuvinte, este foarte putin probabil ca iarba artificiala sa se topeasca sau sa se arda la soare.

Astfel, pe un teren sintetic se poate juca atat iarna, cat si vara, iar iarba nu va suferi schimbari majore din cauza conditiilor climaterice variabile.

 

Marti Blog Published @ 2023 by fantezii