Cele mai bune vinuri Chardonnay

 De ce este vinul Chardonnay cel mai popular tip de vin alb? In primul rand pentru ca este un soi de struguri versatil, care se adapteaza cu usurinta la diferite medii si pentru ca da viata unor vinuri delicioase. Acest soi de struguri originar din regiunea Burgundia a Frantei se cultiva in toate colturile lumii si sta la baza unor vinuri de clasa. 

Nu este atat de usor sa gasesti un vin care sa te impresioneze si care sa nu isi lase amprenta asupra bugetului. Totusi, Avalon Chardonnay poate fi o optiune pe care merita sa o iei in calcul. Este produs in nordul regiunii Sonoma din California, unde strugurii se bucura de briza oceanului Pacific. Gustul de vanilie este completat de notele de mar, portocala si citrice, iar nivelul de aciditate este optim, fiind un vin perfect pentru o cina organizata pe ultima suta de metri.

Flora Springs Family Select Chardonnay duce cu gandul in acelasi timp la dimineti cu ceata si dupa amieze insorite. Oenologul Ken Deis de la crama Flora Springs este cel care a dat viata acestui vin romantic, plin de prospetime. De corpolenta medie, o mineralitate buna si usor de consumat, vinul este partenerul perfect pentru preparate din peste, fructe de mare si supe creme. 

Maison Champy Pernand – Vergelesses En Caradeux Premier Cru este un vin Chardonnay foarte apreciat. Maison Champy reprezinta cea mai veche crama din regiunea Burgundia si opereaza de mai bine de trei secole. O asemenea longevitate nu poate fi atinsa decat prin producerea unor vinuri de inalta calitate, iar acesta este unul dintre cele mai populare. Un vin atat de bun se obtine datorita terroir-ului prielnic si experientei bogate a oenologilor. Vinul cucereste prin aromele sale de lamaie si nectarine completate cu notele de mere si piersici. Textura sa placuta ascunde un final foarte satisfacator. 


Un vin de clasa dedicat celor cu dare de mana este Marcassin Vineyard Chardonnay. Crama micuta din California este renumita pentru calitatea vinurilor pe care le produce, iar acesta este unul cu o culoare translucida care pare ca isi anunta aromele de apricot si pere completate cu note tropicale. 

Sunt multi cei care prefera un vin Chardonnay produs in Romania, iar strugurii frantuzesti se bucura de cele mai bune conditii in viile Budureasca din zona Dealu Mare. De regula, un asemenea vin se remarca prin notele intense de citrice, fructe tropicale si accente de stejar daca a fost invechit. In plus, asocierile culinare indica o potrivire de minune cu preparatele din fructe de mare, salate, peste, paste sau branzeturi proaspete. 

Chardonnay din gama Budureasca Premium este un vin cu adevarat special, poate unul dintre cele mai apreciate din portofoliul Cramei Budureasca. Poate fi identificat cu usurinta prin culoarea sa galben-pai si cucereste cu aromele intense de ananas, banane, cuisoare si stejar. Gustul cremos duce cu gandul la piersicile coapte, iar finalul prelung si matasos este asigurat de stejarul frantuzesc in care a fost fermentat si maturat vinul pret de cateva luni. Este foarte versatil la capitolul asocieri culinare, motiv pentru care poate fi servit alaturi de diferite preparate, in special cele din peste, fructe de mare, paste, orez cu legume, branzeturi proaspete si nu numai. Pentru ca acest vin sa fie cu adevarat pus in valoare si sa isi etaleze toate calitatile se recomanda servirea sa la o temperatura intre 12 si 14 grade. 

In magazinul online al Cramei Budureasca se gasesc o multime de vinuri de inalta calitate pe care orice impatimit al acestei bauturi merita sa le descopere.




 

Marti Blog Published @ 2023 by fantezii