De unde stiu care cariera este potrivita pentru mine – un test de cariera te ajuta


Pentru a alege o profesie, in primul rand, trebuie sa intelegi ce iti place, pentru ce ai inclinatii si predispozitii. un mare ajutor iti poate fi un test de cariera care il poti face in regim online.

De unde stiu care cariera este potrivita pentru mine?

De obicei, studentii sau chiar cei care au avur un job si vor sa il schimbe intampina dificultati in alegerea unei profesii din cauza cunoasterii insuficiente a profesiilor existente sau din cauza unei intelegeri neclare despre ei insisi si abilitatile lor. Pentru a-ti extinde intelegerea lumii profesiilor, pentru a intelege in ce domenii trebuie sa te dezvolti si din ce profesii ar trebui sa alegi, este recomandabil sa efectuezi un test de aptitudini profesionale, dar si teste de inteligenta care te vor ajuta sa te cunosti mai bine.

La ce ajuta testarea?

Testele te ajuta sa te intelegi pe tine insuti si filtreaza profesiile in functie de interesele si abilitatile tale. Diferenta cheie dintre atlasul profesiilor este ca fiecare profesie este asociata cu programe universitare specifice care iti vor permite sa obtii aceasta profesie. Aceasta inseamna ca in rezultatele testelor vei primi nu doar o lista abstracta de profesii, ci si o traiectorie reala de a obtine o educatie intr-o profesie.

Exista foarte multe profesii. Testele vor restrange optiunile, ceea ce iti va facilta alegerea.

Foarte des, elevii stiu exact ce subiecte ii intereseaza. Si acesta poate fi punctul de plecare pentru alegerea unei profesii. Este important sa tii cont nu doar de performanta academica la materie, ci si de atitudinea ta emotionala fata de aceasta. Este important  atat sa iti placa materia, cat si sa ai performante academice bune la aceasta materie.

Cum sa tratezi rezultatele unui test de orientare in cariera

Testul este doar un instrument pentru a intelege ce iti place sa faci si ce profesie ai putea imbratisa. Fiecare test dezvaluie diferite fatete ale intereselor si preferintelor, iti ofera feedback, vizualizeaza cum te simti si iti ofera posibilitatea de a alege. Prin urmare, este recomandabil sa faci un test de carierz la intervale regulate de timp, pentru ca multe lucruri se pot schimba in timp.

Astfel, responsabilitatea pentru alegerea unei profesii este pasul tau in viitorul tau adult. Este fundamental pentru succesul tau profesional ca aceasta sa fie alegerea ta constienta.

 

Marti Blog Published @ 2023 by fantezii