Placarea peretilor din bucatarie: 3 idei rapid de pus in practica


Pentru placarea peretilor din bucatarie exista mai multe optiuni destul de usor de pus in practica fara prea multa experienta in domeniul amenajarilor, precum: ardezia flexibila, tapetul de vinil sau placile de gresie.

Iata care sunt aspectele de luat in considerare astfel incat sa poti alege dintre acestea solutia pe care o poti realiza in practica pentru a schimba aspectul peretilor din bucatarie.

Dintre materialele 100% naturale, ardezia flexibila se remarca precum un material inovator, ecologic, usor de montat, care nu te obliga sa faci compromisuri atunci cand vine vorba de design. Ardezia flexibila este disponibila sub forma de foi din piatra naturala care au marele avantaj de a fi maleabile, adaptabile pentru orice suprafata, practice atat pentru peretii cu inaltime mare, cat si in spatiile mici.

Acest finisaj se poate ajusta cu usurinta la forma peretelui, simplificand procesul de instalare. Deoarece este impermeabila, ardezia este un material ideal de bucatarie. Rezista totodata si la zgarieturi si impact minor, fiind o alegere inspirata pentru amenajari interioare durabile.

Tapetul de vinil este o solutie populara pentru placarea peretilor din bucatarie datorita versatilitatii si diversitatii designului. Exista o gama variata de modele, culori si texturi disponibile.

In ceea ce priveste aspectul practic, montajul tapetului de vinil este relativ simplu si poate fi realizat si de catre amatori.

Un aspect de luat in considerare, insa, este acela ca anumite tipuri de tapet de vinil pot fi sensibile la umeazeala, se pot dezlipi sau deteriora, avand o durabilitate mai scazuta.

Placile de gresie raman alegerea traditionala, clasica pentru placarea peretilor din bucatarie, aducand durabilitate si rezistenta. Gresia este foarte rezistenta, usor de curatat, disponibila in culori variate care pot indepli orice exigente de design specifice spatiului de gatit.

Montajul gresiei, insa, nu este la fel de practic precum in cazul materialelor inovatoare, subtiri si usoare care se ataseaza cu adeziv, in special in cazul in care peretii sunt inalti sau au suprafata atipica. In cazul gresiei, in cele mai multe dintre cazuri, trebuie sa apelezi la specialisti pentru a fi sigur ca beneficiezi de o lucrare de calitate.

În concluzie, atunci cand vine vorba de alegerea solutiei pentru placarea peretilor din bucatarie, foile din ardezie flexibila se evidentiaza ca fiind optiunea cea mai practica si versatila. Ecologica, usor de transportat si montat, simplu de intretinut, este o idee pe care o poti pune imediat in practica pentru placarea peretilor din bucatarie.

 

Marti Blog Published @ 2023 by fantezii