De unde știm când trebuie să ne limităm?

 Există mai multe categorii de oameni atunci când vine vorba de a cheltui bani, însă cea care ne-a atras atenția în ultimul timp se referă la acel grup de oameni care cheltuiesc mai mult decât își permit. Cine sunt aceștia și ce stil de viață duc? Pentru a afla răspunsul la aceste întrebări și nu numai, dar totodată, în ideea de a înțelege și mai bine domeniul afacerilor, echipa noastră de jurnaliști a lansat un nou proiect pentru site-ul Thebiz.ro, în speranța că o parte dintre afaceriștii României vor răspunde afirmativ inițiativei noastre de a obține mai multe informații referitoare cum se învârt banii în acest segment de interes general și în care toți am vrea să activăm.

 


Una dintre întrebările care ne macină este legată de felul în care unii oameni își gestionează banii. De unde știm când să ne limităm atunci când vine vorba de a cheltui? Deși este un subiect amplu și profund, pot fi trase câteva linii directoare pentru a ne lămuri într-o oarecare măsură. Vedem zilnic pe stradă mașini de mii de euro, în condițiile în care mai puțin de 1% dintre salariații României au venituri medii. Dacă facem excepție și înlăturăm procentul mașinilor achiziționate din banii obținuți în străinătate, numărul ar rămâne aproximativ la fel de mare. Potrivit unei analize financiare realizate de un antreprenor, mașina pe care și-ar permite-o un muncitor care primește un salariu de 2.000 de lei nu ar trebui să depășească jumătate din salariu înmulțit cu șase luni. Făcând un calcul, suma potrivită, conform termenilor financiari, pe care un astfel de salariat ar trebui să o aloce în achiziționarea unei mașini este de 1.200 de lei. Cu toate acestea, vedem tot mai puține Logane pe străzile din România.

 

Ne-am obișnuit cu un anumit grad de confort, iar cei care nu și-l permit cu banii jos, se orientează către împrumuturi. Aceste datorii ce trebuiesc plătite în timp pentru a ne satisface un moft ne limitează opțiunile de viitor, fiind legați câțiva ani de o datorie care, uneori,  poate fi mai lungă decât viața obiectului achiziționat.


 

Marti Blog Published @ 2023 by fantezii