Early booking maramuresean

Liniste, aer curat ,peisaje superbe, costume traditionale, case cu porti din lemn,fiecare cu povestea  ei, batrani frumosi si binevoitori care in ciuda varstei au mai multa pofta de viata decat multi dintre prietenii mei, mancarea extraordinara care iti transforma silueta, si palinca tare ce dezleaga limbi, in putine cuvinte cam asta inseamna o vacanta pe Valea Izei. Cateodata cuvintele sunt prea sarace pentru a exprima ceea ce simti si vezi odata ajuns  pe aceste meleaguri.

Aici timpul a stat in loc, asta a fost prima mea impresie. Stiam cate ceva despre Maramures si despre obiceiurile de aici, cu atat mai mult cu cat alegerea unei vacante prin early booking mi-a oferit ragazul de care avem nevoie pentru a alege atat locatia de cazare cat si traseul pe care aveam sa-l parcurgem pana acolo. Sunt atate locuri minunate de vizitat incat cu greu te poti hotari ce sa alegi.

Vroiam  o vacanta linistita In care sa-mi incarc bateriile, departe de agitatia si stresul din Bucuresti. Inconstient ,probabil , am ales tocmai o locatie atat de indepartata-Nordul tarii.  Citisem pe forumurile internaute ca atat vara dar mai ales iarna pensiunile din zona sunt ocupate 100% si ca am nevoie de o rezervare din timp. Informatiile au fost confirmate si de cei cativa proprietari de pensiuni care  cu un accent inconfundabil mi-au spus ca ei  folosesc  serviciile early booking si ca nu au camera disponibile.

Am organizat traseul astfel incat sa putem vizita fara graba atat obiective importante din Baia Mare precum  Muzeul de Etnografie si Arta populara, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie, Muzeul de Mineralogie cat si faimosul Cimitir Vesel din Sapanta care anual atrage mii de turisti din intreaga lume.Foarte  interesant totul, mai ales Cimitiriul Vesel. Oamenii acestia au un simt al umorului incredibil, mi-am spus dupa ce am terminat de citit un citat ironic la adresa unei soacre.
Dupa multe ore de mers pe un drum serpuit marginit de brazi si case specifice locului,  gazdele noastre ne-au intampinat in pragul unei porti  impunatoare care parca erau acolo de cand timpul!
 

Marti Blog Published @ 2023 by fantezii