Pardoseală Purmo

Dacă doriți să simțiți o căldură ușoară în mijlocul iernii, putând merge desculț în timp ce temperaturile scad drastic afară, încălzirea prin pardoseală Purmo face ca viața să fie un adevărat confort. Intenționați să instalați încălzire prin pardoseală Purmo în casa? Vă invităm să parcurgeți articolul următor, pentru a afla totul despre acest tip de instalare, dar și avantajele pe care le aduce încălzirea prin pardoseala Purmo.

Cum funcționează încălzirea prin pardoseală Purmo?

Pardoseală de încălzire a existat încă de la sfârșitul anilor 1960, iar astăzi sunt două tipuri de încălzire prin pardoseală :

      încălzire electrică în pardoseala: o rețea de cabluri de încălzire precum rezistențele electrice este instalată sub pardoseală și străbate întreaga încăpere. Este conectat la rețeaua electrică a casei tale, cum sunt caloriferele standard. Între aceste cabluri și pardoseala se instalează un strat de placă izolatoare.

      Încălzire hidraulică în pardoseală: plasat între șapa de beton și panourile izolatoare acoperite de gresie sau parchet, un circuit de tuburi permite circulația apei calde. Acest circuit trebuie conectat la un cazan pe gaz sau la o pompă de căldură.

 

Cele 7 avantaje ale încălzirii în pardoseală Purmo

1. Confort optim

Cel mai mare avantaj al încălzirii în pardoseală este confortul locuinței pe care îl aduce locuitorilor. Este o încălzire care difuzează o căldură blândă și omogenă, care aduce o senzație foarte plăcută. Mai mult decât atât podeaua rămâne calde chiar și iarna. Nu este nevoie să vă puneți papucii de casă când vă treziți sau să așteptați ca o cameră să se încălzească după ce ați pornit un încălzitor, toate camerele sunt plăcut și rapid încălzite.

2. Încălzire silențioasă

Spre deosebire de alte surse de încălzire, încălzirea prin pardoseală Purmo nu emite niciun zgomot sau vibrație atunci când pornește sau când funcționează.

3. Un sistem invizibil

Fiind amplasată sub pardoseală, încălzirea prin pardoseală este complet invizibilă. Un adevărat avantaj estetic care facilitează și amenajarea încăperilor, deoarece niciun spațiu nu este blocat de prezența unui calorifer.

4. Căldură constantă

Încălzirea în pardoseală difuzează o căldură constantă între 20°C și 35°C în toata casa sau apartamentul dumneavoastră, și, prin urmare elimină zonele reci. În orice caz, temperatura podelei nu poate fi mai mare de 28° C la atingere.

5. Economisiți energie

Acest sistem nu este încălzit peste 40°C, spre deosebire de un radiator convențional care, la rândul său, atinge o temperatură care oscilează între 70°C și 90°C și încălzește doar o zonă limitată. Acest lucru permite economii reale de energie, ceea ce duce la economii financiare care nu sunt de neglijat pe termen lung.

6. Vara convertibil la aer condiționat sub podea

Unele surse de încălzire prin pardoseală sunt reversibile. Acest tip de pardoseală hidraulică de încălzire și răcire are o dublă funcție, de a vă încălzi locuința iarna și de a o răci vara. Pentru aceasta, apa rece este trimisă prin conducte în loc de apă caldă de îndată ce temperaturile cresc. O soluție simplă și economică care poate înlocui aerul condiționat din casa sau apartamentul dumneavoastră.

 

 

Marti Blog Published @ 2023 by fantezii