Cele mai mari beneficii ale vinului pentru sanatate

Cu totii stim ca un pahar de vin consumat in fiecare zi poate preveni dezvoltarea a nenumarate afectiuni, insa care sunt acestea si ce alte beneficii aduce vinul pentru sanatate? Poti alege un vin rosu sec de la Budureasca pe care sa il consumi cu moderatie, iar viata ta se poate imbunatati semnificativ.

Vinul rosu are grija de inima ta

Nu este o noutate faptul ca vinul rosu este benefic pentru inima, tinand la distanta nenumarate afectiuni cardiace. Acest lucru se datoreaza antioxidantilor care se regasesc in vin, printre care si resveratrolul, cel care protejeaza vasele de sange. Totusi, este important ca vinul sa fie consumat in cantitati moderate pentru ca toate beneficiile se pot transforma intr-un adevarat pericol pentru alte organe.

Nutrientii tin la distanta boli precum Alzheimer

Pe masura ce imbatranim putem observa ca ne aducem aminte cu greu de anumite lucruri si oricine isi doreste sa evite asta. Pentru unii, insa, este inevitabil, cu toate ca exista cateva solutii chiar placute care pot avea o influenta majora in acest sens: consumul de vin rosu. Datorita resveratrolului care se gaseste in vinul rosu se asigura buna circulatie a sangelui, ceea ce presupune ca ajunge suficient oxigen la creier.

O piele mereu tanara

Cine s-ar fi gandit ca vinul rosu poate fi aplicat direct pe piele? Nu trebuie doar sa il consumi alaturi de preparatele tale preferate, ci il poti aplica direct pe piele pentru a tine la distanta bacteriile care provoaca acnee si diferite alte afectiuni pielii. Mai mult, un pahar de vin consumat in fiecare zi stimuleaza circulatia sangelui si previne aparitia ridurilor, tinand la distanta efectele imbatranirii.

Daca esti in cautarea unui vin de calitate, atunci un vin rosu sec de la Budureasca poate fi alegerea potrivita. Zona viticola care gazduieste Crama Budureasca, Dealu Mare, este bine cunoscuta pentru calitatea strugurilor care dau viata vinului rosu foarte apreciat. Cunostintele oenologului si podgorenilor, alaturi de solul, clima si altitudinea influenteaza calitatea vinului obtinut.

Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este un vin deosebit, avand o culoare rosu rubiniu inchis, cu arome discrete de gem de prune si cuioase. Se simte placut pe palatin datorita gustului intens de prune, mure, vanilie si piper negru. Taninurile catifelate sunt cele care redau structura buna si textura cremoasa, iar jumatate din vin a fost maturat timp de 12 luni in baricuri de stejar. Se poate consuma alaturi de o multime de preparate romanesti sau internationale bazate pe porc sau vina, temperatura sa ideala fiind intre 18 si 20 de grade.


Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic este un alt vin de inalta calitate care iti poate face viata mai buna. Cucereste instant prin culoarea sa rubinie, avans nasul vegetal si note intense de fructe de padure. Este corpolent, avand o structura complexa, este bine echilibrat, iar gustul sau de mure coapte si afine este o adevarata placere. Totodata, este foarte versatil, astfel ca poate fi consumat alaturi de diferite fripturi din carne de vita sau porc, indiferent de modul in care sunt gatite acestea.

Shiraz din gama Origini poate sa devina noul tau vin preferat, remarcandu-se prin culoarea sa rubiniu inchis. Aromele picante si notele de cireste negre sunt o adevarata placere, acesta fiind un vin corpolent, robust, iar gustul sau intens de prune brumarii si fructe de padure completate cu accente de piper negru pot cuceri pe oricine. Taninurile sunt ferme, dar catifelate in acelasi timp si dau eleganta pentru care este atat de apreciat Shiraz din gama Origini, vin care isi arata calitatile in timp, avand un bogat potential de invechire. Se poate consuma alaturi de preparate picante cu carne de vita sau vanat, mezeluri fine sau branzeturi maturate.

 

Marti Blog Published @ 2023 by fantezii