Performanta sexuala si ce o afecteaza

Viata sexuala buna a oricarui individ tine si de performanta sa sexuala, de modul in care reuseste sa si-o mentina cat mai mult timp. Performanta sexuala este asociata potentei si apetitului sexual, toate fiind elemente descriptive ale dorintei sexuale si capacitatii de a avea si de a mentine o erectie, in cazul barbatilor, pentru un act sexual normal. Performanta sexuala este un termen destul de greu de delimitat conceptual, de obicei barbatii sunt mai interesati de ea, compara marimea cu performanta organelor sexuale masculine. Dimensiunile organelor sexuale nu au legatura cu performanta sexuala, potenta se refera strict la obtinerea si mentinerea erectiei pana la orgasm.

Pentru a indeplini functia sexuala orice fiinta umana are nevoie de interes sexual sau libido, de performanta sexuala si de satisfactie la final. Performanta sexuala scade cu varsta si poate fi stimulata si medicamentos, la indivizii care nu pot avea o viata intima normala. Anumite afectiuni pot sa duca la scaderea performantelor sexuale. La barbati tulburarile de erectie, ejacularile precoce, disfunctiile erectile si inhibarile aparute inainte de actul sexual pot duce la o performanta sexuala foarte scazuta. Si femeile pot avea performanta sexuala mai buna sau mai slaba, la ele performanta se refera mai mult la capacitatea de a avea un orgasm si de a oferi barbatului suficienta stimulare.

Performanta feminina poate fi afectata de inhibarea dorintei, de lipsa excitarii sau de durerea din timpul actului sexual. Intalnim si cauze fizice care duc la scaderea performantelor sexuale. De pilda diabetul, bolile cardiace, menopauza, bolile cronice, toate pot duce la o scadere a performantelor sexuale. Mai pot fi si cauze hormonale, scade testosteronul, putem avea prea mult prolactica, un hormon special, luam contraceptive care ne deregleaza hormonal. Insa cele mai frecvente cauze ale scaderii performantelor sexuale sunt cele psihologice.

Stresul, depresia, problemele din cuplu, anxietatea, iata doar cateva exemple de probleme psihologice care saboteaza performanta sexuala. Pe site-ul https://medicul.net/ puteti continua sa cititi articole interesante despre sex si probleme sexuale, boli, dar si despre alte aspecte medicale ale vietii sexuale. Articolele ofera suficiente informatii pentru a intelege cum stau lucrurile si de ce sa va feriti pentru a avea o viata sexuala cat mai buna.
 

Marti Blog Published @ 2023 by fantezii